open-navfaktor-logo
search
PRIJETE ZMAJEVIMA
Selektor Austrije najavio promjene za meč protiv BiH
Slijedi nam veoma važan meč protiv BiH. Moguće je da igramo drugačije nego protiv Švedske - poručio je Foda 
07.09.2018. u 09:24
get url
text

Fudbalska reprezentacija Austrije sinoć je u prijateljskoj utakmici savladala Švedsku sa 2:0 i u odličnom raspoloženju čeka premijerni nastup u Ligi nacija, koji će odigrati protiv BiH na Bilinom polju (11. septembra).

Franco Foda, selektor Austrije, može biti zadovoljan izdanjem svojih izabranika, ali je najavio određene izmjene pred gostovanje u Zenici.

- Slijedi nam veoma važan meč protiv BiH. Moguće je da igramo drugačije nego protiv Švedske. BiH igra sa jednim špicem, 4-3-3, pa ćemo morati razmisliti. Pokušat ćemo preko desne strane sa Ilsenkerom - rekao je Foda, dodavi:

- Razočaran samo posjetom (11.100 gledalaca) protiv Švedske. Ekipa je zaslužila mnogo više, potrebna nam je podrška fanovi, ali uredu. Pobijedili smo, nadam se da ćemo drugi put imati veću posjetu.

Zadovoljan trijumfom bio je i napadač Marko Arnautović.

- Shvatili smo ozbiljno ovaj prijateljski meč i uvjerljivom igrom smo ga riješili u svoju korist. Zadovoljni smo rezultatom, iako je možda razlika trebala biti i veća. Sada u BiH idemo sa jako dobrim osjećajem - istakao je Aranutović.

Igrač utakmice protiv Švedske bio je fudbaler Bayerna David Alaba koji je zaslužan za oba gola na meču.

- Željeli smo pobjedu i na kraju smo nagrađeni za to. Ispunili smo zacrtane planove i sve je prošlo jako dobro. Mnoge stvari smo dobro uradili, ali sigurno da neke možemo i bolje. Analizirat ćemo igru nakon svega i do utakmice protiv BiH pokušati ispraviti greške - poručio je Alaba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.