open-navfaktor-logo
search
Najavio duel
Selektor Luksemburga: Htjeli vi to ili ne, mi smo ispred Bosne i Hercegovine
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u okviru 4. kola kvalifikacija za EURO dočekati Luksemburg, koji je dan pred utakmicu održao konferenciju za medije u prostorijama stadiona Bilino polje.
19.06.2023. u 19:00
get url
text

Luc Holtz, selektor Luksemburga, našao se u problemima pred ovu utakmicu jer je ostao bez dva ponajbolja igrača, Rodriguesa i Thilla.

Međutim, njega to ne brine pred utakmicu u Zenici i istakao je da jednako vjeruje i ostalim igračima.

Ipak, selektor selekcije ove male evropske države svjestan je da je Bosna i Hercegovina favorit u sutrašnjoj utakmici.

- Nama je jasno da je u ovom trenutku Bosna i Hercegovina favorit bez obzira što je izgubila od Portugala. Imamo svoje planove, generalno kada govorimo o utakmici i kada govorimo o načinu igranja na terenu. Utakmicom u subotu sam bio zadovoljan i nadam se da ćemo tako igrati i sutra - rekao je Holtz, pa nastavio:

- Uvijek treba biti optimističan. Da li vi to htjeli ili ne, mi smo ispred Bosne i Hercegovine na osnovu boda u Slovačkoj. Jasno je da imate dobre igrače, mi smo svjesni toga, ali naši igrači imaju optimizam, dvije noge, kvalitet i vjeruju u sebe. Svjesni smo i prednosti i nedostataka pa ćemo se fokusirati na naše prednosti - dodao je selektor Luksemburga.

Susret u Zenici igra se od 20 sati i 45 minuta.

Nakon tri odigrana kola u grupi J Portugal je prvi sa devet bodova. Zatim slijedi Slovačka sa sedam, Luksemburg je treći sa četiri boda dok su Zmajevi četvrti sa samo tri osvojena boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.