open-navfaktor-logo
search
Za francuske medije
Selektor Maroka otkrio kako je nagovorio Ziyecha da se vrati u reprezentaciju
Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Walid Regraui u razgovoru za francuske medije otkrio je način na koji je uspio vratiti Hakima Ziyecha u reprezentaciju.
15.01.2023. u 21:03
get url
text

Jedan od najboljih igrača Maroka nije bio dio nacionalnog tima u većini mandata Vahida Halilhodžića. Popularni Vaha zbog (ne)discipline odrekao se ovog ofanzivca.

Vaha uprkos ogromnom pritisku javnosti nije želio popustiti pa je na kraju smijenjen, a Ziyech se dolaskom novog selektora vratio u selekciju.

Regarui je rekao da nije bilo lahko vratiti Ziyecha u nacionalni tim.

- Najteže je bilo razgovarati sa njim jedan na jedan jer je bio ljut. Nije reagovao pa sam dogovorio susret preko zajedničkog prijatelja. Prvo smo razgovorali preko videa, gdje smo postavili temelje za projekat nastupa na Mundijalu u Kataru - kazao je Regraui pa nastavio:

- Prioritet je bio da budemo jednoglasni, igrači i ja, na njegovom povratku. Nisam mogao vidjeti Maroko u Kataru bez njegovih najboljih igrača - dodao je selektor Lavova Atlasa.

Povratak Ziyecha pokazao se kao pun pogodak u reprezentaciju, a Maroko je na Mundijalu u Kataru došao do historijskog uspjeha osvojivši četvrto mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.