open-navfaktor-logo
search
Muk iz kluba
Seli li Bordo tim u Butmir: Prodaje li FK Sarajevo zgradu u Titovoj?
Fudbalski klub Sarajevo mogao bi promijeniti adresu i nakon 74 godine napustiti Titovu ulicu.
31.03.2023. u 16:36
get url
text

Nova adresa Bordo kluba mogla bi biti Butmir, odnosno Trening-kamp FKS.

Nagovijestila je to Ajla Alimanović, direktorica Bordo kluba, koja je na svom Instagram Storyju objavila fotografiju uz zanimljiv opis:

- Novi pogled iz kancelarije.

Početkom godine među navijačima su kružile priče da FK Sarajevo planira prodati zgradu u Titovoj. Tada smo pokušali provjeriti ovu informaciju, ali smo naišli na "zid šutnje".

- Pojavila se informacija da Fudbalski klub Sarajevo planira prodati zgradu u ulici Maršala Tita 38/b, a da bi klupska administracija i "adresa" mogla preseliti u Trening-kamp FK Sarajevo u Butmiru.

Da li je to istina i da li klub u dogledno vrijeme planira preseliti kancelarije administracije u Trening kamp? - pitanja su koja je redakcija Faktora 16. januara ove godine uputila Ismaru Mirviću, predsjedniku UO i Ajli Alimanović, direktorici FK Sarajevo, te klupskoj press službi, ali odgovor nismo dobili, a muk traje i dalje...

Sjedište FK Sarajevo prve tri godine nakon osnivanja (od 1946. do 1949) bilo je u kultnom FIS-u, a u posljednje 74 godine zvanična adresa višestrukog prvaka BiH je Maršala Tita 38/b 71000 Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.