open-navfaktor-logo
search
Drama u Kataru
Šest golova u ljepotici kola: Srbija preokrenula pa prosula dva gola prednosti protiv Kameruna
Srbija i Kamerun remizirali su u dosad najboljoj utakmici Mundijala u Kataru.
28.11.2022. u 13:01
get url
text

Dvoboj drugog kola grupe G okončan je remijem rezultatom 3:3. 

Srbija je mnogo bolje otvorila duel. Mitrović je u 11. minuti zatresao stativu, a šest minuta poslije najbolji strijelac u historiji reprezentacije Srbije ponovo je imao prilku da zatrese mrežu. Mnogi su poslije njegovog šuta sa desetak metara vidjeli loptu u golu, ali je ona prozujala tik pored stative.

U 29. minuti stigla je kazna. Castalleto je poslije prekida pogodio za vodstvo Kameruna.

Kunde je u 43. imao šansu da udvostruči prednost svog tima. Vanja Milinković Savić mu je odbranio prvi udarac, a iz drugog pokušaja loptu je poslao pored gola.

Srbija je preokrenula rezultat prije odlaska na odmor.

U prvoj minuti nadoknade prvog dijela Pavlović je glavom pogodio mrežu Kameruna za 1:1. Defanzivac Salzburga izborio se za poziciju u šesnaestercu i uspješno glavom zatresao mrežu poslije centaršuta Tadića.

Dvije minute poslije Sergej Milinković Savić precizno je sa 17 metara pogodio za 2:1.

Mogla je Srbija do odlaska na odmor u potpunosti dokrajčiti Kamerunce, ali Mitrović ni iz trećeg pokušaja nije uspio postići gol. Možda je napadač Srbije bio malo i sebičan kada je odabrao opciju da šutira, a mogao je uposliti i saigrača Kostića koji je bio u dobroj poziciji.

Mitrović je u 53. minuti konačno uspio pogoditi. Poslije sjajne akcije, Živković je nesebično proigrao devetku Orlova, a Mitroviću je ostao lakši zadatak - da ubaci loptu u praznu mrežu.

Mitrović postigao gol i imao pregršt prilika

Činilo se tada da je priča u Kataru završena, da je Kamerun na koljenima, ali...

U 64. minuti Kamerun se vratio u igru. Rezervista Aboubakar je smanjio na 3:2 nakon što je pobjegao odbrani Srbije i lobovao Vanju Milinkovića Savića. Gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali poslije reakcije iz VAR sobe, sudija je pokazao na centar.

Trenutak kada je Aboubakar lobovao Milinković Savića

Samo dvije minute poslije uslijedio je novi šok za Srbiju. Kamerun je izjednačio. Aboubakar je ponovo pobjegao defanzivcima Srbije, a ovoga puta odlučio je proigrati Choupo-Motinga koji rutinski trese mrežu za 3:3.

Choupo-Motting donio Kamerunu prvi bod 

Mitrović je u 89. minuti bio u dobroj šansi da Srbiji vrati prednost, a njegov udarac otišao je pored gola.

Poslije dva kola Srbija i Kamerun imaju po bod. U drugoj utakmici grupe kasnije igraju Brazil i Švicarska, selekcije koje su u prvom kolu ostvarile pobjede.

U trećem, odlučujućem kolu, snage će odmjeriti Kamerun - Brazil i Švicarska - Srbija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.