open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Simon Rožman najavio derbi na Grbavici: Šta god bude, fudbal će se igrati i u ponedjeljak
Fudbaleri Sarajeva gostovat će kod Željezničara u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
02.03.2024. u 11:05
get url
text

Najveća utakmica bh. fudbala igra se u nedjelju od 18.45 sati, a ulog je veliki. Oba tima tražit će pobjedu za izlaz iz krize u koju su upali na staru proljetnog dijela sezone.

Simon Rožman, trener Bordo tima, u razgovoru za klupsku stranicu najavio je gostovanje na Grbavici, poručivši, između ostalog, da će se fudbal, bez obzira na rezultat, igrati i u ponedjeljak, dan nakon derbija.

Govorio je i o žestokom ritmu u kojoj je njegova ekipa (u srijedu gostovali Borcu u četvrtfinalu Kupa BiH).

- Spremni smo na taj ritam. Rekao sam već da će svi imati šansu i da je na njima da se dokažu, hoće li igrati više ili manje.

Reakcija ekipe je bila dobra. Potrošnja je bila veća nakon utakmice protiv Zvijezde. Mislim da smo zaslužili više nego što smo dobili. Dosta nas je i poremetilo, ali kako god. Ekipa je odreagovala na pravi način. Imamo dosta rezervi što se tiče napada, ali svaka sljedeća utakmica nam je šansa da dokažemo da možemo biti bolji - rekao je Rožman.

Potom je govorio i u sutrašnjem derbiju.

- Sigurno da je sljedeća utakmica ona koju svi žele igrati. Znamo svi šta ovaj derbi znači, ali kao uvijek, za prvih 11 ćemo se odlučiti prije utakmice za one za koje mislimo da su najspremniji i da mogu odgovoriti na sve što će se dešavati na terenu.

Strategija kako želimo je jasna. Igrači su zdravi, spremni i motivisani. U prvoj utakmici smo pokazali manje nego što možemo. Svaka sljedeća utakmica nam je šansa da se pokažemo u boljem svjetlu i da idemo prema zadnjoj trećini prvenstva u nekoj malo boljoj atmosferi.

Privilegija je za sve nas da možemo učestvovati na ovakvom derbiju. Mislim da je to jedna lijepa sportska priča. Pune tribine, puno emocija. Jako je bitno iskontrolisati ove vanjske stvari. Ne bih sad ulazio u neke situacije, uvijek je derbi neizvjestan. Nema veze ko je gdje na tabeli.

Pogledao sam malo historiju, nikad to nije bila neka ljepotica od utakmice, uvijek je bilo puno strategije. Puno motiva, puno žara. Vjerujem u jednu sportsku kulisu, derbi u kojem će se uživati. Fudbal će se igrati dalje i u ponedjeljak, šta god bude u ovom derbiju - kazao je Rožman.

O duelu na Grbavici govorio je i Miomir Đuričković, defanzivac Bordo tima. 

- Igrao sam na Koševu kada smo dobili Želju, a vjerujem da će i na Grbavici biti sjajna atmosfera. Nadam se da ćemo ponoviti igru i rezultat iz prvog derbija - kazao je između ostalog crnogorski defanzivac. 

Duel na Grbavici sudit će Ermin Sivac, a utakmicu će biti u direktnom prijenosu na kanalu Arena 1 Premium.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.