open-navfaktor-logo
search
Kristalnih 11
Sindikat izabrao najbolje u sezoni 2023/24, priznanje i za fudbalera Borca koji je odbio Barbareza
AUTOR: Faktor
24.05.2024. u 20:27
get url
text
FOTO: Didier Torche
Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovine organizovao je manifestaciju pod nazivom "Kristalih 11" na kojoj su priznanjima nagrađeni svi oni koji su obilježili fudbalsku sezonu u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Za najbolju igračicu lige izabrana je Amela Kršo, a najbolja golmanica je Jelena Gvozderac. Najbolja trenerica je Samira Hurem.
_DSC6450
FOTO:
Didier Torche
1 od 22
left-arrowright-arrow
Najbolja U21 igračica je Bogdana Miličević, a specijalno priznanje za ženski fudbal dobio je ŽFK Radnik Bumerang. Među 11 najboljih fudbalerki mjesto su zauzele: Jelena Gvozderac, Amela Kršo, Dejana Marković, Maja Hrelja, Anđela Mitrović, Selma Hasić, Elma Husić, Dajana Spasojević, Minela Gačanica, Andrea Čule i Marina Lukić-Mustafica.
Najbolji golman Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu je Osman Hadžikić (Velež). U idelnih 11 još su: Zoran Kvržić (Borac), Sebastina Herrera (Borac), Ante Hrkać (Velež), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Jakov Blagaić (Borac), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), David Vuković (Borac), Giorgi Guliashvili (Velež), Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Dejan Vidić (Sloga).
Nagradu za najboljeg sudiju lige dobio je Irfan Peljto.
Bilbija je najbolji fudbaler PLBiH, Denis Ćorić (Posušje) najbolji trener, Buljubašić najbolji mladi igrač. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.