open-navfaktor-logo
search
CAS presudio
Sindikat se pohvalio pobjedom protiv FSBiH: Leotar mora isplatiti Branislava Krunića!
Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini (SPFBiH) pohvalio se još jednom velikom pobjedom.
27.02.2024. u 11:54
get url
text

- SPFBiH s velikim zadovoljstvom zaprimio je konačnu presudu Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) u Lozani vezano za žalbu koju smo uputili na odluku Fudbalskog saveza BiH, u vezi sa predmetom trenera Branislava Krunića protiv FK Leotar (Trebinje).

Naime, pomenuti klub jednostranom odlukom smijenio je trenera zbog subjektivnih razloga u sred takmičarske sezone 2021/22. Kroz žalbeni postupak smo dokazali da takva smjena ipak nije moguća, niti da su domaći, fudbalski organi donijeli ispravne odluke. FK Leotar obavezan je u cijelosti isplatiti odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom.

Ova presuda od velike je važnosti za sve bh. trenere u domaćim takmičenjima. Na primjeru trenera Krunića dokazali smo da smjene trenera, u toku takmičarske sezone, zbog subjektivnih razloga poput izostanka sportskih rezultata nisu pravno valjane - saopćeno je iz SPFBiH.

Naglasili su kako je trener Krunić zahvalan SPFBiH na uspješnom okončanju postupka, te su pozvali sve trenere da im se jave i postanu njihovi članovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.