open-navfaktor-logo
search
"Borba" za licence
Sjednica prekinuta: Poznato kada će FSBiH odlučiti o sudbini Želje, Čelika i Slobode
Imamo sasvim dovoljno vremena, jer je krajnji rok za donošenje odluke 27. maj, kazao je Rosić
23.05.2019. u 16:44
get url
text

Drugostepena komisija za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prekinula je današnju sjednicu i konačne odluke donijet će u ponedjeljak.

Ovo je za Faktor potvrdio Miodrag Rosić, predsjednik ove komisije, koja je razmatrala žalbe FK Željezničar, FK Sloboda, NK Čelik i FK Krupa.

- Nakon četiri sata zasjedanja sjednica je prekinta i na moj prijedlog bit će nastavljena u ponedjeljak u 12 sati. Uz to, pojedini članovi Komisije imali su ranije preuzete obaveze, a nismo planirali i morali su napustiti sjednicu, te bismo ostali bez kvoruma - kazao je Rosić, dodavši:

- Materijali su obimni i ne želimo da neko bude oštećen. Želimo da prođemo detaljno kroz sve. Mi imamo pravilnike po kojima radimo i oni se ne mogu mijenjati. Sve stvari koje su relevantne uzet ćemo u obzir. Veliki dio materijala smo obradili i gledali smo sve detaljno, a tako će biti i u ponedjeljak.

Rosić je naglasio da nije nikakav problem što odluka nije donesena danas.

- Imamo sasvim dovoljno vremena, jer je krajnji rok za donošenje odluke 27. maj. Vjerujem da ćemo donijeti ispravne odluke i da niko neće biti oštećen - kazao je Rosić, objasnivši kako odluka Drugostepene komisije za licenciranje konačna, odnosno da ju ne može promijeniti ni Izvršni odbor FSBiH.

Željezničar je uložio žalbu nakon što nije dobio licencu za Evropu, dok su Sloboda, Čelik i Krupa tražili zeleno svjetlo za nastup u Premijer ligi BiH, s tim da je Krupa, rezultatski već ispala iz elite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.