open-navfaktor-logo
search
Ljudi moj...
Skandal u Crnoj Gori: Gol o kojem bruji region, mediji pozivaju da reaguju policija i tužilaštvo
Skandal trese fudbal u Crnoj Gori!
28.02.2024. u 22:42
get url
text

Utakmica između Mladosti i Dečića, koja se igrala danas u 22. kola crnogorske Prve lige, mogla bi da se nađe pod istragom zbog potencijalnog namještanja. 

Crnogorski mediji ne mogu čudom da se načude šta su vidjeli u finišu prvog dijela meča. Nakon što je protivnički igrač šutirao loptu, odbrambeni je (po)skočio, golman "skratio ruku", a lopta završila u mreži za 0:1.

- Nije prvi put da se na našim terenima igraju "sumjive" utakmice za koje se otvoreno sumnja u njihovu regularnost, bilo je svega u minulih 17 godina, ali ovakvo nešto, kao danas na "DG areni, u direktnom TV prijenosu, nije viđeno odavno.

Skandalozna reakcija fudbalera Mladosti Zvonka Ceklića, ali ne samo njega, nakon udarca igrača Dečića Bojana Matića, obilježila je današnju utakmicu na DG areni, ali i kompletno 22. kolo.

Način na koji je nekadašnji stoper Zete i Budućnosti "eskivirao" udarac, da ga ne bi pogodila lopta, koja je bila upućena ka mreži, i to u direktnom TV prijenosu, obići će, i već je obišla region, a i šire - pišu Vijesti, uz dodatak:

- Bilo je također interesantno vidjeti kako je odbrani Mladosti iznenada pala koncentracija i želja u samom finišu prvog poluvremena, pa su fudbaleri gostiju imali otvorene koridore ka golu.

Kao da je bila želja i jednih i drugih da se mreža zatrese, nevjerovatno šta su su sve promašili gosti u tri minuta dodatka, a onda je konačno pogodio Matić, uz obilatu pomoć Ceklića, koji je zamijenjen na poluvremenu.

Ovaj mediji dalje navodi da je "na potezu Fudbalski savez Crne Gore, koji treba da se oglasi, barem reakcijom, ali i nadležni državni organi, tužilaštvo i policija, koji u prošlosti nisu bili previše zainteresovani da se bave fudbalskim, odnosno nefudbalskim stvarima, pa čak ni utakmicama koje je Evropska fudbalska unija (UEFA) apostrofirala kao sumnjive".

Dečić je na kraju slavio sa 3:0 i zadržao je vodeću poziciju sa dva boda prednosti ispred Budućnosti, dok je Mladost na posljednjoj poziciji.

Šta se dogodilo na DG areni možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.