open-navfaktor-logo
search
Meč prekinut
Skandal u Foči: Navijač upao na teren i udarcem poslao igrača Bosne u bolnicu
AUTOR: Faktor
08.06.2024. u 16:20
get url
text
Veliki skandal dogodio se danas u Foči na utakmici Omladinske lige BiH grupa Centar 1 između juniora domaće Sutjeske i visočke Bosne.
Utakmica je prekinuta kod vodstva gostiju iz Visokog rezultatom 6:4, a nakon što su huligani s tribina ušli na teren i napali igrače Bosne.
Iz NK Bosna Visoko potvrdili su da je njihov fudbaler Ibrahim Osmanović završio u bolnici.
Policija vrši uviđaj i traga za napadačem.
Potpredsjednik kluba Adnan Jašarspahić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić razgovarali su sa Osmanovićem.
- Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pretraga. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osjetio udarce i izgubio svijest. Uz sve to od siline udarce ovog očito psihički poremećenog čovjeka koji je nasrnuo na dijete slomljen mu je i jedan zub - rekao je Jašarspahić.
- Čim sam vidio informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro osjeća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim sretan put do Visokog - izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.  
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.