open-navfaktor-logo
search
Napetost na tribinama
Skandal u Hrvatskoj: Navijači Rijeke skandirali "umri, Livaja", vrijeđali i Split
Završnica prvenstva Hrvatske u fudbalu postaje sve zanimljivija. Rijeka prevodi tabelu s 50 bodova nakon 23 odigrana kola, a slijedi Hajduk s dva boda manje. Treći je Dinamo koji ima 44 boda i utakmicu manje od oba konkurenta.
22.02.2024. u 08:45
get url
text

Napetost na terenu i tabeli prelila se i na tribine, a izgleda i na futsal. Kako pišu Sportske novosti, u Rijeci su se na utakmici HMNK Rijeke i AMNK Universitasa iz Splita mogli čuti ružni stihovi poput "Umri, Livaja" i "Gazi Tovara", a sve je zabilježio i delegat utakmice pa će domaći sastav biti kažnjen zbog ponašanja dijela svojih navijača.

Disciplinski sudija već je zatražio očitovanje. Domaćini moraju dostaviti razloge zbog kojih su imali propuste u organizaciji utakmice.

- U više navrata došlo je do neprimjerenog ponašanja navijača domaće ekipe u vidu uvredljivog skandiranja "Umri, Livaja", "Gazi Tovara" i "Je** se, Splite" - piše, između ostalog, u izvještaju delegata.

Podsjetimo, Livaja je napustio reprezentaciju Hrvatske jer su ga prošle godine tokom treninga Vatrenih na Rujevici vrijeđali navijači Rijeke.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.