open-navfaktor-logo
search
Otkrile ga poruke
Skandal u Španiji: Predsjednik Saveza izjavio da mrzi Villarreal, Sevillu i Valenciju
Luis Rubiales, predsjednik Fudbalskog saveza Španije (FSŠ), ujedno šef sudijske organizacije u toj zemlji, u centru je skandala.
11.10.2022. u 16:04
get url
text

On je tokom derbija Real - Sevilla u januaru 2020. putem WhatsAppa ocu poslao poruku u kojoj je pisalo: "Da vidimo hoćemo li riješiti ove seviljiste. Mrzim ih. Oni su mi drugi najmrži klub". Real je pobijedio 2:1, a Sevilli je tada kontroverzno poništen gol.

Predsjednik Saveza i njegov otac, tokom dopisivanja, otkrili su koji su im najmrži klubovi.

- Meni su najmrži Villarreal, Sevilla i Valencia. Tim redom - napisao je Rubiales.

Ovu konverzaciju objavio je španski El Confidencial, a to je pokrenulo veliku aferu u Španiji. Tri kluba, koje je predsjednik saveza naveo kao one koji su mu najmrži, zajednički su reagovali.

- Nakon informacija koje je El Confidencial objavio o navodnim izjavama Luisa Rubialesa, mi, Sevilla FC, Valencia CF i Villarreal CF, želimo zajednički izraziti osudu prezira koji je prema našim klubovima iskazao predsjednik Fudbalskog saveza Španija.

Ono što je napisao u objavljenoj konverzaciji je neprihvatljivo. Uvrede, animozitet i arogancija koju pokazuje prema tri institucije su nedopustivi od osobe koja obnaša najodgovorniju funkciju u fudbalu i koja jednako mora voditi brigu o interesima svih klubova u Španiji.

Sevilla, Valencia i Villarreal osuđuju nedostatak poštovanja koji je Luis Rubiales pokazao prema našim klubovima i, što je najvažnije, prema našim navijačima. Ujedno iskazujemo najveću zabrinutost zbog mogućih posljedica koje ovakav stav predsjednika saveza može imati prema našim klubovima u takmičenju pod ingerencijom FSŠ - piše u zajedničkom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.