open-navfaktor-logo
search
Procurili detalji
Skandal u Španiji: Uloži 10 hiljada eura, dobit ćeš 20 hiljada...
Španski El Mundo tvrdi da je sedam igrača Valladolida učestvovalo u nečasnim radnjama
04.06.2019. u 18:19
get url
text

Fudbalsku Španiju trese veliki skandal. Mediji u ovoj zemlji objavili su danas informaciju da je utakmica između Valladolida i Valencije, odigrana u posljednjem kolu La Lige namještena!

Španski El Mundo tvrdi da je sedam igrača Valladolida učestvovalo u nečasnim radnjama, kako bi Šišmiši osigurali plasman u Ligu prvaka, piše u utorak dnevnik El Mundo.

A jedan od ključnih ljudi u velikoj prevari bio je Borja Fernandez. On se, navodno, sastao s Carlosom Arandom i Raulom Bravom, navodnim vođom cijele operacije, kako bi dogovorio način namještanja.

- Uloži 10 hiljada eura i zaradit ćeš 20 hiljada - čuje se kako Aranda na jednom od zapisa naglašava ostalima, a kasnije dodaje i kako je sedam igrača kupljeno da namjeste utakmicu.

Postoji i zapis Arandinog razgovora s prijateljem.

- Gle, brate, Valencija će dobiti prvo i drugo poluvrijeme. Slušaj me, prvo i drugo. Jasno ti je o čemu se radi, niko ne smije saznati osim tebe. Niko, niko, niko. Ni tvoji prijatelji. Baš niko - kazao je Aranda.

OVDJE možete pogledati golove sa utakmice u kojoj su gosti pobijedili sa 2:0, a sami procijenite da li je sve bilo regularno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.