open-navfaktor-logo
search
Jović za Faktor
Skupština FK Sloboda privremeno preuzima ovlasti UO: Funkcioniramo najnormalnije
Niko se nije prijavio na Javni poziv za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla. Potvrdio je ovo za Faktor predsjednik Skupštine Crveno-crnih Aleksandar Jović.
09.01.2024. u 10:58
get url
text

VEZANI TEKST - "Slobodaši" pozivaju na zakopavanje ratnih sjekira, Mujkanović ne šalje prijavu
 

- Niko se nije prijavio. Treba da se zakaže Skupština koja će vjerovatno biti u zadnjoj trećini januara. Statut već odavno predviđa da u ovakvim okolnostima Skupština preuzima nadležnosti Upravnog odbora - kazao je Jović.

On ističe da su Statutom kluba predviđene ovlasti Upravnog odbora.

- U situaciji kada nema Upravnog odbora, Skupština preuzima ovlasti. Isto je i kada nema Skupštine, Upravni odbor može preuzeti njene ovlasti - dodaje Jović i naglašava da je takav scenario već viđen tokom ljeta 2023., kada je Senad Mujkanović preuzeo predsjedničko kormilo 4. jula, a da je tek poslije, 26. jula, formirana Skupština.

Crveno-crni bi kraj sezone mogli dočekati bez Upravnog odbora, što su rijetke situacije čak i na Tušnju gdje je često turbulentno.

- Na Skupštini ćemo vjerovatno raspisati novi javni poziv koji će biti otvoren do popune - ističe predsjednik Skupštine Crveno-crnih.

Jović kaže da Sloboda neometano posluje.

- Isplatili smo plaću igračima, uposlenicima, platili smo PDV i kaznu za PDV, isplatili pet plaća ženskom timu koji je doveden do ivice humanitarne krize. Imamo plan priprema i funkcioniramo najnormalnije - kazao je Jović.

VEZANI TEKST - Nalić prekinuo odmor igračima: Previranja u klubu u drugi plan bacila sjajne rezultate Slobode
 

Ono što je važno, Slobodu će i na proljeće s klupe predvoditi Zlatan Nalić. On će u srijedu (10. januar) u 11 sati obaviti prozivku na Tušnju čime će biti ozvaničen start priprema Tuzlaka za proljetni dio sezone. Sloboda dočekuje Sarajevo u osmini finala Kupa BiH (10/11. februar), a takmičenje u Prvoj ligi FBiH u kojem Crveno-crni kreću s prve pozicije nastavlja se tek 9. i 10. marta.

- Pripreme ćemo obaviti u Tuzli, Etnoselu Stanišići i Međugorju. U Etnoselu Stanišići ekipa će boraviti četiri dana pred meč sa Sarajevom, potom od 26., ili 27. februara planiran je sedmodnevni boravak u Međugorju. Sloboda će generalku igrati 2. marta - precizira Jović.

Kada je u pitanju roster, za sada nije bilo dolazaka, ali ni odlazaka, a u Slobodi se namjeravaju pojačati na deficitarnim mjestima.

Postoje i upiti za neke mlade igrače, a kako smo saznali najviše njih odnosi se na mladog Nermina Mujkića koji igra prvu seniorsku sezonu i koji je iz Slobode "dobacio" do mlade reprezentacije BiH.

Vrijedi istaknuti i da se Tarik Kapetanović koji je postigao gol za pobjedu protiv Željezničara u Kupu BiH vratio sa posudbe i stavio na raspolaganje poslodavcu - FK Sarajevo.

Što se tiče novca iz gradske kase, budžetom Grada Tuzla za 2024. godinu je planirano da RSD Sloboda pripadne milion KM, a od tog iznosa FK Sloboda dobit će ukupno 600.000 KM.

Jović za kraj naglašava da je to manje novca nego prethodnih godina.

- U 2022. Sloboda je dobila 950.000 KM, 2023. 695.000 KM. RSD Sloboda nam je smanjio tranšu. Prošle godine su nam uzeli 100.000 KM, namjenskih sredstava za ženski klub, a sad su smanjili za 95.000 KM - zaključio je Jović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.