open-navfaktor-logo
search
Prijetnje smrću
Slavko Petrović najavio da napušta Radnik
Srbijanski stručnjak Slavko Petrović napustit će klupu Radnika iz Bijeljine, ako je suditi prema informacijama koje stižu iz Semberije.
16.11.2020. u 12:33
get url
text

Kao jedan od glavnih razloga Petrović je naveo konstantni pritisak koji trpi, ali i zbog nekoliko prijetećih poruka, zbog kojih osjeća da mu je život ugrožen.

- Već duže vrijeme izložen sam pritisku, trpio razne prijetnje, kako verbalne, tako i poruke koje sam dobijao lično i putem SMS-a. Prije desetak dana sam dobio poruku okačenu na vjetrobransko staklo da idem iz kluba, a sinoć mi je na stadionu također ostavljena poruka u kojoj je izražena prijetnja smrću - kazao je Petrović za zvaničnu Facebook stranicu Radnika.

- Ja sam došao da radim, treniram, smatram da sam to ozbiljno radio, ali stvarno nemam više snage. Zvao sam predsjednika da mu saopćim moju odluku, ali on mi se ne javlja. Žao mi je igrača i ljudi koji vole ovaj klub, ali stvarno više nemam snage za ovakva prepucavanja, posebno kada mi je život ugrožen. Fudbal je samo igra gdje pojedinci nemaju osjećaj za to - dodao je Petrović, koji po svemu sudeći neće voditi današnji trening Radnika koji je zakazan za 14 sati.

Petrović je u prošlosti imao određenih problema. U maju je i fizički napadnut i pretučen na Gradskom stadionu, nakon što je posjetioce upozorio da stadion nije poligon za rekreaciju, a na njega je potegnut i pištolj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.