open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Sloboda i Dinamo remizirali na Tušnju, Fukare pokvarile spektakl
Strijelac za Slobodu bio je Smajić sa bijele tačke, a isti igrač postigao je i autogol za konačnih 1:1
11.10.2019. u 19:14
get url
text

Fudbaleri Slobode i Dinama remizirali su u prijateljskoj utakmici odigranoj na Tušnju - 1:1.

Gosti iz Zagreba u Tuzli su gostovali povodom proslave 100. rođendana Slobode, a mrlju na spektakl "bacile" su Fukare, koje je zbog paljenja baklji u prvom poluvremenu, policija istjerala sa stadiona.

{$galerijaFotografija}

Na prvo veće uzbuđenje čekali smo gotovo pola sata, a Sloboda je u 24. minuti pogodila prečku. Pršeš je izveo korner s lijeve strane, a Ristić je glavom pogodio okvir gola. Dvije minute kasnije domaći navijači su slavili.

U 26. minut kada je sudija Elvis Mujić pokazao na bijelu tačku. Edis Smajić je izbjegao ofsajd zamku i pokušao je centrirati, a lopta je pogodila Emira Dilavera u ruku. Mujić se nije mnogo dvoumio i pokazao je na bijelu tačku, uprkos protestima gostujućih fudbalera.

Siguran realizator najstrožije kazne bio je upravo Smajić. Nedugo potom svjedočili smo i incidentima na sjevernoj tribini. Zbog paljenja baklji, nakon gola morala je reagovati policija, koja je Fukare istjerala sa sjeverne tribine.

Dinamo je izjednačio u 36. minuti, a strijelac autogola bio je ponovo Smajić. Jovičević je izveo slobodni udarac, a Smajić nespretno matira vlastitog golmana.

U drugom poluvremenu mreže su mirovale, iako su bliži golu bili gosti iz Zagreba.

dinamo-sloboda8.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.