open-navfaktor-logo
search
Demokratija...
Sloboda navijačima zabranila komentare
Kim Jong-un, vrhovni vođa Sjeverne Koreje, bio bi ponosan na ono što rade u tuzlanskoj Slobodi. Klub osnovan davne 1919. godine, jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, pretvoren je u privatnu prćiju.
10.01.2023. u 10:56
get url
text

Sve odluke donosi uzak krug ljudi na čelu sa predsjednikom Elmirom Šećerbegovićem. Mišljenje prijatelja kluba, vjernih navijača, jednostavno ih ne zanima. Oni su pretvoreni u 0,01 posto prihoda, koliko prema tvrdnjama Šećerbegovića iznosi finansijska podrška kroz ulaznice i članske karte.

Od dolaska Šećerbegovića juniora, sina nekadašnje Slobodine vedete Dževada Šećerbegovića, Crveno-crni se po pravilu grčevito bore za preživljavanje u skromnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a takva situacija je i ove sezone. U kakvom stanju je Sloboda i atmosfera oko kluba, možda najbolje govori strahovanje Udruženja Prijatelji FK Sloboda iz kojeg je nedavno poručeno da bi očuvanje premijerligaškog statusa ove sezone bilo ravno naučnoj fantastici.

Umjesto da se bave jačanjem igračkog kadra, poboljšanjem ambijenta, mobilizacijom snaga, u klubu s Tušnja bave se navijačima. I to onima koji se usude nešto napisati na zvaničnoj Facebook stranici kluba. Zbog toga je Sloboda povukla potez, vjerovatno još uvijek nezabilježen u demokratskim društvima. Na zvaničnoj Facebook stranici koja ima 54 hiljade pratitelja zabranjeni su komentari.

Interakcija kluba s navijačima putem društvenih mreža postala je uobičajena praksa svugdje u svijetu, ali u gradu soli očito su krenuli drugim putem...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.