open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Sloboda slavi petu pobjedu, Čelik potopljen u Gornjem Rahiću
Fudbaleri Slobode zadržali su maksimalan učinak i poslije petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.
10.09.2023. u 18:26
get url
text

Tuzlaci su na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu savladali domaću Zvijezdu rezltatom 1:0.

Nova tri boda Slobodi donio je Haris Dilaver pogotkom glavom u 21. minuti poslije lijepog ubačaja Muharema Ćivića. Za Dilavera je ovo bio peti gol u sezoni.

Sloboda je četvrti meč zaredom sačuvala svoju mrežu, a danas se sa nekoliko dobrih intervencija istakao golman Azir Muminović.

Do jedne od najvećih pobjeda u svojoj historiji stigao je Gornji Rahić, slavivši na domaćem terenu pred 2.000 navijača protiv  zeničkog Čelika sa 3:1.

Zeničanima su prvi poraz u sezoni nanijeli Nikola Mazić pogotkom u prvoj i Eldin Mehmedović golovima u 28. i 95. minuti. Čelik je preko Kenana Šarića u sedmoj minuti nadoknade postigao počasni gol.

Gornji Rahić je od 51. minute igrao s igračem manje, nakon direktnog crvenog kartona za Eldina Fačića.

Nekadašnji premijerligaš Mladost iz Doboja kod Kaknja i dalje je bez bodova nakon novog poraz. Ovoga puta u Doboju kod Kaknja radovali su se fudbaleri Bratstva koji su slavili sa 2:1.

Stupčanica je u Olovu rezultatom 3:1 pobijedila Simm Bau. Golove za domaće postigli su Beganović u 10., Mehanović u 55. i Ljuca u 80. minuti, a za goste je strijelac bio Vazda u 82. minuti.

Sloboda ima 15 bodova, Budućnost i Stupčanica po 10, a po osam bodova imaju Tomislav, Čelik, Goražde i Bratstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.