open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 7. kolo
Sloga dočekuje Tuzlake, Željo slavi rođendan protiv GOŠK-a
Reprezentativna pauza je gotova, a već danas očekuju nas nova uzbuđenja na terenima Premijer lige Bosne i Herecgovine.
15.09.2023. u 08:29
get url
text

Utakmice 7. kola elitnog razreda našeg fudbala igrat će se tri dana, a program otvaraju Sloga i Tuzla City koji će snage odmjeriti danas u 16 sati u Doboju.

Dobojlije su u seriji od četiri poraza i žele izaći iz krize. Nakon što su u prvom kolu savladali Sarajevo na Koševu, uslijedila je kriza i četiri vezana poraza koja su ekipu Vlade Jagodića prikovala za pretposljednju poziciju koja ne garantuje opstanak u eliti. S druge strane, Tuzlaci su niz od tri poraza prekinuli prije reprezentativne pauze kada su na Tušnju slavili protiv Igmana.

U drugom današnjem meču Željezničar će na Grbavici ugostiti ekipu GOŠK-a. Plavi igraju toplo-hadno. Dok na Grbavici imaju maksimalan učinak, na gostovanjima su neprepoznatljivi i imaju dva poraza (Posušje i Velež).

Domaći će danas imati poseban motiv jer je navijačka grupa Manijaci potvrdila da će u duelu sa gostima iz Gabele biti proslavljen 102. rođendan Fudbalskog kluba Željezničar.

- GOŠK je dobra ekipa. Imam dosta iskustva sa njima. To je jedan od rijetkih klubova koji je toliko ispadao iz Premijer lige i toliko ušao. Dosta klubova ispadne jednom, dvaput i ugasi se. Taj klub se stalno diže, prave infrastrukturu, ekipu i dižu se. Zaslužuju respekt kao klub. Igraju dvije formacije, vidjeli ste da protiv nas ekipe igraju sa pet nazad, te mrtve zone uz kontra napade - kazao je Nermin Bašić, trener FK Željezničar.

Utakmicu u Doboju sudit će Mateo Musa iz Čitluka, dok će na Grbavici pravdu dijeliti Antoni Bandić iz Gruda.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.