open-navfaktor-logo
search
UEFA razvojni turnir
Slovenci deklasirali izabranike Admira Raščića
AUTOR: Faktor
10.05.2024. u 16:59
get url
text
Još jedan neuspjeh Admira Raščića
Još jedan neuspjeh Admira Raščića
FOTO: FSBiH
U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na stadionu FK Radnik u Hadžićima od odgovarajuće selekcije Slovenije sa 2:5 u susretu drugog kola UEFA razvojnog turnira.
Aleksa Bajić u 64, te Said Nišić iz penala u 89. minuti su postigli golove za Zmajiće, dok je za Sloveniju hat-trick kompletirao Nejc Viher (18, 61. i 66.), a u strijelce su se upisali i Nik Belovič u 88, te Arman Durmiši u 90. minuti.
Za bh. tim, kojeg je s klupe vodio Admir Raščić (smijenjen sa pozicije kadetske reprezentacije, ali je na turniru radio u tehničkom mandatu) nastupili u: Simon Račić, Jovan Ćulum (od 76. Teufik Hodžić), Davud Jusić, Nikša Blagojević, Aleksa Bajić, Amar Numić, Sergej Simić (od 62. Benjamin Kadirić), Marcus Dobrić, Dario Arifović (od 46. Kenan Vrban), Anes Vilić (od 64. Leon Bogović), Vukašin Gostimirović (od 62. Said Nišić).
U drugom susretu turnira poslije 90 minuta igre bez golova, Mađarska je nakon izvođenja jedanaesteraca sa 4:3 pobijedila Grčku.
Na tabeli nakon dva kola Grčka, Mađarska i Slovenija imaju po 4 boda, dok je Bosna i Hercegovina bez bodova.
U trećem kolu 13. maja u Hadžićima na programu su susreti Bosna i Hercegovina - Mađarska (10 sati) i Slovenija - Grčka (12 sati).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.