open-navfaktor-logo
search
Poraz na startu
Slovenci "okrenuli" BiH na Grbavici
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21), porazom je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
07.09.2023. u 20:40
get url
text

Na startu grupe H pobjedu sa stadiona Grbavica odnijela je selekcija Slovenije koja je nakon preokreta trijumfovala rezultatom 2:1.

Najbolju šansu u prvom dijelu imali su Slovenci. Sešlar je u šestoj minuti ostao sam na pet metara i poslije centaršuta sa lijeve strane glavom poslao loptu pored stative.

Zmajić su poveli u 53. minuti. Slovence je "načeo" napadač Olimpije Admir Bristrić. On je ušao u šesnaesterac s lijeve strane, namjestio se na desnu nogu i šutirao, lopta je na putu prema golu pogodila nekog od defanzivaca gostiju i završila u mreži.

{$galerijaFotografija}

Slovenci su brzo preokrenuli.

U 68. minuti Slovenija je poravnala nakon kornera. Begić je matirao Šahinovića.

Pet minuta nakon izjednačujućeg pogotka Slovenija je stigla i do prednosti. Dugo se lopta "šetala" po šesnaestercu Zmajića, Omerović je pokušao ispucati, pogodio je Cipota za vodstvo Slovenije.

BiH je blizu poravnanja bila u 83. minuti. Kapiten Bašić sve je dobro odradio, oslobodio se čuvara i šutirao sa više od 20 metara, ali lopta je prošla tik pored gola Slovenije.

Osim BiH i Slovenije u grupu su smješteni još Francuska, Austrija i Kipar.

U narednom kolu Zmajići, 12. septembra, gostuju kod Austrije.

BiH: Šahinović, Cvjetinović, Šušić (od 46. Šukilović), Račić (od 46. Omerović), Šošić (od 85. Sabljić), Bašić, Sučić, Krdžalić (od 62. Buljubašić), Bristrić, Kahvić (od 71. Čuić)

Slovenija: Turk, Ilenič, Ratnik, Kuzmić, Strajnar, Zeljković, Javsenak, Sešlar, (od 89. Antolin), Cipot (od 73. Brest), Begić (od 81. Dapo), Bosilj

0J4A0570.jpg
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.