open-navfaktor-logo
search
Promijenjeni termini
Snijeg poremetio start Prve lige Federacije BiH
Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine promijenila je termine nekoliko utakmica proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.
02.03.2023. u 11:57
get url
text

Također, odgođen je start proljetnog dijela sezone u drugim ligama FBiH grupe Centar, Sjever i Zapad, te Omladinskoj ligi BiH.

Ova odluka je donesena zbog loših vremenskih uvjeta i uslovnosti terena.

- Komisija za takmičenje FS FBiH donijela je odluku o promjeni termina pojedinih utakmica 16. kola Prve lige Federacije, te će se utakmice Simm Bau - Zvijezda, Budućnost - Gradina i Mladost - Stupčanica igrati u nedjelju 5. marta 2023. godine u 15 sati.

Utakmice Tomislav - Rudar, Radnik - Travnik i Radnički - Jedinstvo igraju se u utorak 7. marta 2023. godine u 15 sati.

Ostale utakmice Prve lige FBiH se igraju prema ranije utvrđenom rasporedu, Goražde - TOŠK u subotu, te utakmica GOŠK - Bratstvo u nedjelju.

Također, Komisija za takmičenje donijela je odluku o odgodi početka drugog dijela takmičenja Druge lige FBiH grupa Centar, Sjever i Zapad kao i Omladinske lige BiH grupa Centar za sedam dana, te će se navedena takmičenja nastaviti 11/12. marta 2023. godine - saopćeno je iz FS FBiH.

Prošle sedmice je Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Republike Srpske donio odluku da se start drugog dijela sezone u Prvoj i Drugoj ligi odgodi za sedam dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.