open-navfaktor-logo
search
Drama sa sretnim krajem
Šok u Srbiji: Dvadesetogodišnjak ušao u igru, poslije samo nekoliko minuta se srušio na terenu
Elijah Peace, 20-godišnji Nigerijac koji brani boje Mačve iz Šapca, imao je životnu dramu u duelu Kupa Srbije protiv Mladosti.
02.11.2023. u 08:24
get url
text

Veznjak iz Nigerije je ušao u igru petnaestak minuta prije kraja meča, a samo dvije-tri minute poslije ostao je bez svijesti i srušio se na travnjak.

Igrači oba tima bili su skamenjeni, igrač je vozilom Hitne pomoći transportovan u bolnicu. Zahvaljujući intervenciji ljekara fudbaler se probudio i dobro se osjeća.

- Kako je sve izgledalo, a bilo je strašno, dobro se završilo. Elijah je herojski izdržao ovu situaciju o kojoj će ljekari moći više da kažu. Ono čemu sam ja prisustvovao dok su ga ubacivali u vozilo Hitne pomoći, meni kao laiku je izgledalo kao da mu je srce stalo, kao da će dečko umrijeti - rekao je za portal Šabac 24/7 komesar sigurnosti FK Mačca Dragan Antonić.

- Svima je laknulo kad je u bolnici došao svijesti. Momak je izrazito jak, snažan. Probudio se i odmah je pitao – koji je rezultat. Kada sam mu rekao da smo izgubili 1:0, iznervirao se i bacio kopačku. Nije svjestan šta mu se desilo. Mislio je da ga je neko udario! Bogu hvala da se ovako završilo - dodao je Antonić.

Iz FK Mačva zahvalili su na blagovremenoj intervenciji svim ljekarima - od Hitne pomoći do osoblja u šabačkoj i valjevskoj bolnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.