open-navfaktor-logo
search
Mora na operaciju
Šok za Piksija: Jedan od najboljih igrača Srbije propušta Evropsko prvenstvo?
Nemanja Gudelj, fudbalski reprezentativac Srbije, najvjerovatnijeće propustiti Evropsko prvenstvo u Njemačkoj zbog toga što je pokidao meniskus koljena i hitno mora na operaciju. 
09.01.2024. u 14:23
get url
text

Sevilla, klub čiji dres nosi Gudelj, je potvrdila da je došlo do teške povrede i da će u narednim danima biti podvrgnut zahvatu, a lokalni mediji navode da to znači da je klupska sezona za njega završena. Ujedno, utisak je da to znači da neće moći da igra ni na EURO 2024.

To će biti veliki udarac na ambicije "orlova", ali i ogroman problem za selektora Dragana Stojkovića kojem je Gudelj bio jedan od najboljih igrača igrača i od onih u koje je imao najviše povjerenja.

Igrao je i kao stoper, ali i zadnji vezni, tako da bi u slučaju odsustva sa EP - nastala velika "rupa" u reprezentaciji Srbije.

Gudelj je za reprezentaciju Srbije do sada odigrao 60 utakmica, a posljednji meč koji koji je propustio bio je protiv Kameruna na Svjetskom prvenstvu u Kataru. I tokom trajanja Mundijala je imao problema sa povredom, kao i mnogi srpski igrači, nakon čega je Piksi rekao da više neće voditi povrijeđene (ili malo povrijeđene) igrače na turnir, odnosno da će prednost imati oni zdravi

Sudeći po tom stavu, zbog koga se pošteno "opekao" u Kataru, gotovo da nema šanse da će Gudelj biti član reprezentacije u Njemačkoj.

Evropsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 14. jula, a selekcija Srbije nalazi se u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.