open-navfaktor-logo
search
Katastrofalan teren
Sramota za Sloveniju: "I u drugim zemljama pada kiša"
Stadion Stožice u Ljubljani prošlog ponedjeljka su bile izvor neopisive sreće i slavlja jer se slovenska fudbalska reprezentacija plasirala na EURO 2024
01.12.2023. u 09:19
get url
text

Sedmici i po kasnije, kada u slovenskoj prijestolnici neprestano pada kiša, izgled terena najvećeg slovenskog fudbalskog zdanja bio je tužan.

Na nekim dijelovima tokom utakmice Olimpije i Lillea u Konferencijskoj ligi trave gotovo da i nije bilo, a do izražaja je došlo i blato. Zbog obilnih kiša nakupilo se previše vode na travnatoj površini. Ljudi zaduženi za održavanje tavnjaka pokušali su olakšati fudbalerima na način da su peškirima počeli sušiti travnjak. Sve je snimio RMC Sport, a snimak je brzo obišao svijet.

Slovenski mediji naglašavaju da je Olimpija prvi put nakon 20 godina ugostila klub iz "lige petice", ali da je na kraju prvak Slovenije ostao bez bodova (0:2), kao i da se s razlogom fudbalska Evropa još narugala Slovencima zbog neuvjetnog terena za važno takmičenje.

- Ovaj teren nije nešto čime se iko može pohvaliti. On predstavlja našu državu i klub. Vjerujem da i u drugim zemljama pada kiša, ali da tereni nisu tako loši. Iskreno se nadam da ćemo nešto napraviti tokom zimske pauze - rekao je trener Zmajeva Zoran Zeljković.

Slovenci vjeruju da će zgražanje evropske i francuske javnosti potresti odgovorne, a da će travnjak u Stožicama dobiti neophodno osvježenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.