open-navfaktor-logo
search
Borba protiv karcinoma
Sretne vijesti za trenera iz Jablanice: Mario Kovačević uspješno operisan
Mariju Kovačeviću (48), donedavnom treneru NK Varaždin, uspješno je izvršena operacija u borbi protiv dijagnosticiranog karcinoma na predjelu plućnog krila.
10.12.2023. u 16:19
get url
text

Kako pišu Sportkse novosti, Kovačević sada ulazi u fazu oporavka, koja će zahtijevati strpljenje i predanost kako bi se osiguralo potpuno ozdravljenje.

Varaždinski klub, njegovi igrači i navijači, i dalje pružaju snažnu podršku svom treneru, te ostaju ujedinjeni u želji za njegovim što bržim oporavkom i izlječenjem.

Podsjetimo, NK Varaždin je početkom decembra objavio je da trener porijeklom iz Jablanice privremeno napušta trenersku stolicu kluba kako bi se posvetio poboljšanju zdravstvenog stanja.

- NK Varaždin i trener kluba Mario Kovačević zajednički obavještavaju javnost o neophodnom napuštanju trenera s pozicije glavnog trenera seniorske ekipe radi operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti nadolazeće sedmice. Naš dugogodišnji trener privremeno će napustiti svoje trenerske dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio ozdravljenju i oporavku od medicinskog postupka koji zahtijeva njegovu potpunu predanost i pažnju - pisalo je tada u klupskoj objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.