open-navfaktor-logo
search
Na klupi Milana
Stefano Pioli: Kritike navijača su dodatna motivacija
Moramo se boriti da bismo se plasirali u Ligu prvaka, rekao je Pioli
09.10.2019. u 15:55
get url
text

Stefano Pioli, novi trener Milana, u prvoj izjavi za medije je istakao da mu kritike navijača predstavljaju dodatnu motivaciju da uspije u novom klubu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Ovdje dolazim s velikim entuzijazmom i strašću. Uvjeren sam da zajedno možemo uraditi sjajne stvari - rekao je Pioli novinarima, dodavši:

- Imam poštovanje prema navijačima i oni imaju pravo da me kritikuju, ali za mene je to dodatni poticaj za uspjeh.

Istakao je također da će razgovarati sa igračima kako bi što prije popravio atmosferu u timu.

- Moji glavni principi se zasnivaju na idejama, intenzitetu i snazi. Moram biti dobar u prenošenju ideja u ekipu što je brže moguće - kazao je italijanski strateg, napominjući da Milan ima odličnih igrača.

- Do kraja sezone imamo 31 utakmicu, tako da još uvijek imamo vremena da radimo dobro. Moramo se boriti da bismo se plasirali u Ligu prvaka - rekao je Pioli.

Brojni navijači Milana putem društvenih mreža oštro su negodovali zbog dovođenja Piolija, a najviše im smeta što se radi o bivšem treneru Intera i Lazija te što je 2016. godine izjavio da je "Interist oduvijek".

Pioli je danas postao trener Milana gdje je naslijedio Marca Giampaola. Postao je deveti trener Rossonera u pet godina, a osmi koji je vodio oba milanska velikana Inter i Milan.

Pioli je imao zapaženu igračku karijeru tokom koje je između ostalih igrao za Parmu, Juventus, Veronu i Fiorentinu. Trenerskim poslom počeo se baviti u Salernitani, da bi potom vodio Modenu, Parmu, Grosseto, Piacenzu, Sassuolo, Chievo, Palermo, Bolognu, Lazio, Inter i Fiorentinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.