open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Stopama Zmajeva: Mlada reprezentacija BiH poražena kod Velsa
Domaći su u Wrexhamu slavili sa 1:0 i tako umanjila šanse Zmajićima da se domognu plasmana na EP
19.11.2019. u 18:50
get url
text

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju kod Velsa u meču 4. kola kvalifkacija za Evropsko prvenstvo.

Domaći su u Wrexhamu slavili sa 1:0 i tako umanjila šanse Zmajićima da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo. Poraz našeg mladog tima samo je nastavak loših rezultata u našem reprezentativnom fudbalu, s obzirom na to da je A tim doživio debakl u kvalifikacijama za EURO 2020, a da juniorska reprezentacija nije uspjela izboriti plasman u Elitni krug kvalifikacija za EP. 

Na startu meča BiH je zaprijetila preko Demirovića i Ćavara, ali promjene rezultata nije bilo.

Odgovorio je Harris, koji se oslobodio naše odbrane, ali u završnici nije bio precizan. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a početak drugog dijela pripao je domaćem timu.

Veliku priliku Vels je imao u 64. minuti. Harris je povukao kontru, sjajno uposlio Boardheda, a ovaj šutirao preko gola. Pet minuta kasnije odgovorio je Ćavar, koji se našao u izglednoj poziciji, ali je njegov udarac izblokiran.

Domaći su poveli u 72. minuti. Cullen je iskoristio smušenost odbrane našeg tima i matirao Kovačevića.

Ovaj gol kao da je "presjekao" izabranike Vinka Marinovića, koji u posljednjih 20-tak minuta nisu uspjeli ugroziti protivničkog golmana.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.