open-navfaktor-logo
search
Reakcije nakon meča
Stranica EHF-a "kritikovala" Švedsku, a pohvalila Zmajeve: Zapanjili su prvaka Evrope, hrabra i žestoka izvedba BiH
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Švedske (29:20) u meču prvog kola grupe E na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
12.01.2024. u 11:38
get url
text

Zmajevi su u nekim dijelovima utakmice parirali i bili čak bolji od aktuelnog prvaka Evrope, ali duža klupa presudila je u korist Skandinavaca.

Hrabru igru rukometaša BiH pohvalili su i na zvaničnoj stranici EHF-a u tekstu pod nazivom "Više pitanje nego odgovora za Švedsku".

- Postizanje sedam golova u prvom poluvremenu nije bio učinak koji bi Bosnu i Hercegovinu učinio ponosnom, ali im je trebalo samo 12 minuta da se približe izjednačenju u drugom poluvremenu. Zapanjili su Švedsku, aktuelnog prvaka Evrope, smanjivši zaostatak na samo tri gola, 18:15.

Bila je to hrabra i žestoka izvedba BiH, koja je prije dvije godine izgubila 18:30 od Švedske, ali su ipak otišli praznih ruku, zbog vrhunskog iskustva i dubine Švedske.

Međutim, ekipa Glenna Solberga nije impresionirala, uprkos seriji od 8:1 koja je odlučila meč u finišu drugog poluvremena. S obzirom da dolaze oštriji testovi, nema mjesta za zadovoljstvo Šveđanima, koja ima mnogo problema za rješavanje, posebno u napadu - poručili su iz EHF-a.

Zmajevi u subotu igraju protiv Nizozemske, a u ponedjeljak protiv Gruzije. Oba meča igraju se od 18 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.