open-navfaktor-logo
search
Crtice iz premijerligaša
Stručni štab Igmana prekrižio nekoliko imena, ostaje li najbolji igrač u Konjicu?
Pred Fudbalskim klubom Igman u proljetnom dijelu sezone slijedi borba za opstanak u Premijer ligi.
29.12.2023. u 11:32
get url
text

Tim iz Konjica je prvi dio sezone završio na pretposljednjoj poziciji sa 19 bodova, a tokom zimske pauze slijede određene rokade kada je u pitanju igrački kadar.

Za Faktor je iz izvora bliskih klubu potvrđeno da je održan sastanak stručnog štaba na čelu sa šefom Edisom Mulalićem na kojem je odlučeno da se u nastavku sezone neće računati na nekoliko imena. Jedno od njih je i Darko Bodul. Bivši igrač Sarajeva sa timom iz Konjica ima do ljeta 2024. godine, međutim očekuje se da bi u narednim danima trebalo doći do sporazumnog raskida saradnje.

Bodul (34) je osim Sarajevo i Igman nastupao i za Ajax, Spartu Rotterdam, Nacional, Sturm, Odense, Altach, Dundee United, Amkar, Enisey, Soligorsk i Ankaraspor. U dresu Igmana je ove sezone odigrao 15 mečeva, uz učinak od dva gola i asistencije. Mulalić na njega nije računao na posljednja dva meča jesenjeg dijela prvenstva (Tuzla City i Velež) tako da je već tada bilo nagoviješteno da se bliži kraj saradnje.

Ono što može radovati navijače Igmana jeste da će najbolji igrač ovog tima Stefan Denković, najverovatnije i u narednoj polusezoni nositi crveni dres. Iako se posljednjih dana pojavila informacija da bi ofanzivac iz Crne Gore mogao promjeniti klub, prema informacijama Faktora šanse za to su male.

Denković (32) je na 16 mečeva postigao tri gola uz asistenciju, ali je imao i veliki uticaj na samu igru ovog tima. Ugovor sa Igmanom ga veže do 2025. godine.

Iza sebe ima "bogatu" internacionalnu karijeru. Nosio je dres Crvene zvezde, Sopota, Hapoel Haife, Vojvodine, Puskas Akademije, Zawisze, Zemuna, Bokelja, Sutjeske iz Nikšića, Spartaka iz Subotice, Kaysara, Dinamo Batumija i Dečića.

U Konjic bi ove zime trebalo stići nekoliko novih igrača. Za sada je poznato da će na posudbu iz Veleža u Konjic doći stoper Adin Bajrić. Radi se o igraču rođenom 2023. godine, tako da će se voditi kao "zaštićeno godište", što će biti dodatno olakšanje za trenera Mulalića.

Osim njega, čelnici Igmana pregovaraju sa nekoliko provjerenih imena koji su želja stručnog štaba, tako da nema sumnje da će Igman u proljetni dio sezone ući igrački dosta "jači".

 

  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.