open-navfaktor-logo
search
Sramotan postupak
Sudija fudbaleru iz Sarajeva opsovao majku kojoj je donirao 70 posto svoje jetre: "Sve bih oprostio, ali ovo..."
Nogometaši Cibalije s desetoricom su izborili remi protiv Rudeša u 32. kolu Supersport Prve NL, a utakmicu je obilježio ružan incident.
30.05.2023. u 15:44
get url
text

Naime, napadač Cibalije Robert Perić-Komšić u 27. minuti dobio je žuti pa drugi žuti i konačno isključenje zbog serije prigovora. Svoje postupke objasnio je dan kasnije.

VEZANI TEKST - Fudbaler velikog srca: Sarajlija donira dio jetre kako bi spasio život majci

Sudija Ante Sočo, debitant na toj razini takmičenja, navodno mu je spomenuo majku.

Napravio sam faul na Pavkoviću i sudija Sočo dao mi je žuti karton. Rekao sam mu: "Daj, nemoj me zaje*avati, ne možeš biti takav majmun da mi za ovo daš karton!"

Sočo je na to rekao: "Je*at ću ti majku u pi*ku poslije, kome govoriš da je majmun?!" I dao mi drugi žuti karton. Zacrnilo mi se pred očima, ne zbog kartona, nego što mi je opsovao majku. Da mi je bilo što rekao, ništa se od ovog ne bi dogodilo. A ovo..." rekao je Perić-Komšić za Vinkulja.hr.

Podsjetimo, Sarajlija je u martu 2022. godine s majkom Ljiljanom prolazio je kroz težak period. Teško bolesnoj i životno ugroženoj majci donirao je 70 posto jetre…

- Mama je sad, Bogu hvala, dobro. Da mi je šta drugo rekao, sve u redu, ali ovu psovku ne bi mu oprostio ni za što na svijetu. I iskreno, uopće me ne zanima koliku ću kaznu dobiti zbog toga. I ne zanima me hoće li Sočo biti kažnjen - poručio je Perić-Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.