open-navfaktor-logo
search
Napadač Herthe
Tabaković: Veoma sam ponosan i zahvalan, sretan sam što ću debitovati za BiH
Haris Tabaković, napadač Herthe, dobio je poziv selektora Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Save Miloševića za predstojeće novembarske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
09.11.2023. u 11:13
get url
text

Nije strana pojava da igrači koji su rođeni u Bosni i Hercegovini nastupaju za druge nacionalne selekcije, međutim u posljednje vrijeme dosta igrača se odlučuje izabrati domovinu iz koje vuče korijene umjesto država u kojima su rođeni. Jedan takav primjer u nizu je i Tabaković.

VEZANI TEKST - Švicarci žale za Tabakovićem: Izgubili smo najboljeg strijelca i napadača

- Veoma sam ponosan i zahvalan jer poziv pokazuje da je sve ono što sam uradio za Herthu u posljednjih nekoliko mjeseci cijenjeno - kazao je novi Zmaj u razgovoru za Kicker, pa dodao:

- Uvijek sam govorio da dva srca kucaju u mojim grudima. Igrao sam za Švicarsku kroz omladinske selekcije. Mnogo su mi dali. Ali, povezan sam i sa BiH. Bio sam svjestan da ću u jednom trenutku morati odlučiti i sretan sam što ću uskoro odigrati svoju prvu utakmicu za BiH - dodao je Tabakovcić.

Haris Tabaković je ovog ljeta iz bečke Austrije otišao u Herthu, a za berlinski klub odigrao je 13 utakmica, te postigao 12 golova.

29-godišnji golgeter je u karijeri je do sada nosio i boje Young Boysa, Willa, Grasshopersa, Diosgyora, te Debrecena.

BiH će kvalifikacije okončati utakmicama s Luksemburgom i Slovačkom bez rezultatskog opterećenja i pritiska, s obzirom na to da više ne postoji ni promil šanse da se Zmajevi domognu njemačke vize kroz grupu J.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.