open-navfaktor-logo
search
Ko je uspješniji
Tegeltija i FK Borac se pohvalili obaranjem rekorda lige, u euforiji zaboravili Zrinjski
Iza fudbalera Borca je uspješna takmičarska polusezona, koju su završili na prvoj poziciji.
16.12.2023. u 20:37
get url
text

Pod komandom Vinka Marinovića, Banjalučani su upisali samo jedan poraz u 18 utakmica, i to u prvom prvenstvenom okršaju, sa Željezničarom na Grbavici (2:0), a zatim uknjižili 14 pobjeda i tri remija uz gol-razliku plus 27 (38:11).

Iako je predsjednik Borca Milan Tegeltija nakon sinoćnjeg meča objavio kako je 45 bodova u jesenjoj polusezoni apsolutni rekord nekog bh. premijerligaša, a potom je to objavio i FK Borac na zvaničnoj klupskoj stranici, to ipak nije slučaj.

- Za kraj fudbalske jeseni naši "crveno plavi'"postavili su novi premijerligaški rekord. Sa nova tri boda, koja smo osvojili na stadionu Mokri Dolac stigli smo do kote od 45 osvojenih bodova, a to do sada niti jednog ekipu u elitnom rangu bh fudbala nije pošlo za nogom - navodi se na službenoj stranici banjalučkog premijerligaša.

Učinak ostvaren u proteklih nekoliko mjeseci jeste vrijedan pažnje, ali je neko u euforiji zaboravio na mostarski Zrinjski.

Mostarski tim je prije dvije godine na zimski odmor otišao sa 48 bodova iz 19 mečeva, uz napomenu da je stigao do 45 iz 18 utakmica, kao i Borac, piše Mondo.

Kada je riječ o ostalim klubovima, odličan rezultat nakon jesenje polusezone imalo je i Sarajevo prije tri godine, osvojivši također 45 bodova, ali iz 19 utakmica.

Sarajevo je i dvije godine ranije osvojilo 40 i više bodova tokom jeseni (43), a Zrinjski je u prošloj sezoni stigao do 42 tokom jeseni, koliko je u prvom izdanju Premijer lige BiH imao i Leotar.

Preostala dva kluba koja su tokom jeseni stigla do najmanje 40 bodova su Željezničar (41 u sezoni 2017/18) i Sloboda (40 u sezoni 2015/16).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.