open-navfaktor-logo
search
Skandal na pomolu
Teške optužbe: Zbog lažiranja rezultata testova na COVID-19 ispali iz Lige prvaka?
Slovan iz Bratislave završio je nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka bez borbe.
24.08.2020. u 19:58
get url
text

Slovački prvak morao je da preda meč Ki Klaksviku s Farskih Otoka, nakon što je ekipa nakon dvije runde testiranja imala zaraženih koronavirusom.

Meč se trebao igrati prošle sedmice, a kada je tim iz Bratislave doputovao na gostovanje, u njihovoj ekspediciji jedna osoba bila je pozitivna na COVID-19. Prema pravilima lokalnih vlasti čitava ekipa je morala u karantin i nije mogla da igra meč (u srijedu), a UEFA je odlučila da Slovacima pruži drugu šansu. Duel je prolongiran za 48 sati, dovoljno da Slovan pošalje tim omladinaca koji bi zamijenio prvi tim. Međutim, u petak je bilo jasno da je i jedan igrač omladinskog tima pozitivan na koronavirus, zbog čega se Slovan nije pojavio na meču.

Sada iz Slovana tvrde da je sve namješteno. Optužili su vlasti na Farskim Otocima za falsifikovanje testova.

Naime, po povratku u Bratislavu su svi testirani i svi rezultati bili su negativni.

- Nakon neprijatnih događaja iz prošle sedmice, zadovoljni smo što je cijela naša delegacija koja je u ponedjeljak krenula na Farske Otoke, negativna na COVID-19 testove. Zbog toga će naš kompletan tim moći da se vrati trenažnom procesu. Rezultati ovih testova samo su potvrdili naše mišljenje da su nas na Farskim Otocima domaće vlasti spriječile da se takmičimo. Ekipa je negativnim testovima pokazala da bi naš zvanični zahtjev za novim testiranjima bio dovoljan da se meč odigra - saopćio je Slovan iz Bratislave.

- Poslije negativnih testova, ali i diskriminatorske odluke tamošnjih vlasti da igrači budu stavljeni u karantin, negativne rezultate naših testova šaljemo UEFA-i, kao nastavak borbe - dodaje se u saopćenju.

Vrijedi istaknuti da je UEFA ovaj meč danas registrovala rezultatom 3:0 u korist ekipe sa Farskih Otoka, što znači da KI Klaksvik ide u drugo pretkolo Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.