open-navfaktor-logo
search
Argentinski golgeter
Tevez odbio mnogo novca i okončao karijeru: Dolazio sam prvi na trening i zadnji odlazio, nemam više snage za to
 Bivši argentinski reprezentativac 38-godišnji Carlos Tevez objavio je da je okončao fudbalsku karijeru.
04.06.2022. u 16:07
get url
text

Tevez je odluku saopćio u televizijskom intervjuu, napominjući da mu fudbal više nema smisla nakon što mu je prošle godine preminuo očuh.

- Izgubio sam navijača broj jedan, počeo sam previše jesti. Imao sam mnogo ponuda, nudili su mi puno novca i u Sjedinjenim Američkim Državama, ali sam se odlučio povući. Moja posljednja sezona u Boca Juniorsu bila je vrlo zahtjevna, a i počeo sam dobijati na težini, kasno sam ustajao. Nekad sam se budio u šest ujutro, dolazio prvi na trening i zadnji odlazio. Sada više nemam snage za to - kazao je Tevez.

Napadač je igračku karijeru počeo 2001. godine u Boca Juniorsu, a onda je 2005. prešao u brazilski Corinthians iz kojeg je dvije godine kasnije otišao u Evropu.

Njegov prvi evropski klub bio je West Ham United, a nakon toga igrao je za Manchester United, Manchester City i Juventus da bi se 2015. godine vratio u Bocu. Prije drugog povratka u slavni argentinski klub igrao je i za kineski Shanghai Shenhua.

U dresu reprezentacije Argentine odigrao je 76 utakmica i postigao 13 golova. Posljednju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao je 2015. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.