open-navfaktor-logo
search
Svjedočenje
Tjelohranitelj otkrio šokantne poruke saučesnika napada na Özila i Kolašinca
O napadu na Seada Kolašinca i Mesuta Özila, neposredno pred početak ove sezone Premier lige, brujala je Engleska, ali i ostatak Evrope.
04.02.2020. u 20:29
get url
text

Tada su naoružani kriminalaca napali dvojicu fudbalera Arsenala, inače velikih prijatelja, a nakon što je Kolašinac natjerao u bijeg napadače, on i bivši njemački reprezentativac našli na udaru velikog broja kriminalnih grupa.

U to vrijeme je veznjak Arsenala čak dobio i prijetnje smrću.

Nedavno je počelo suđenje dvojici Turaka koji su dvije sedmice nakon napada na Ozila i Kolašinca obilazili kuću njemačkog fudbalera te kazali tjelohraniteljima da će Ozil biti ubijen, a njegova majka obeščašćena.

- Dva muškarca smo vidjeli oko pola osam, primijetili smo ih jer su se neobično ponašali. Bio je to 8. august, a tri sata kasnije sam ih ponovo vidio pred kućom. Rekli su da će Ozil biti ubijen, istakli su da će njegovu majku silovati i da će to biti primjer svima. Bili smo bijesni što se to radi Ozilu, trčali smo za njima i stigli ih. Pozvali smo policiju - ispričao je Kemil Sezer, jedan od tjelohranitelja, u svom svjedočenju pred sudom Highbury Corner Magistrates.

Inače, napadači na Özila i Kolašinca su Salaman Ekinci i Ferhat Ercun, također Turci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.