open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Tonći Mujan novi fudbaler Veleža
AUTOR: Faktor
04.06.2024. u 15:36
get url
text
FOTO: fk velež
Tonći Mujan novi je fudbaler Veleža.
U Press Roomu stadiona “Rođeni” danas je potpisan ugovor koji će ovog ofanzivnog krilog fudbalera, vezati za Rođene do kraja naredne sezone, uz mogućnost produženja na još jednu godinu.
Mujan je rođen 19. jula 1995. godine u Šibeniku. Karijeru je započeo u omladinskim kategorijama splitskog Hajduka, gdje je i prošao sve uzrasne kategrije, te debitovao za prvi tim Bilih 2013. godine. Njegovo fudbalsko znanje i talenat prepoznato je i od selektora omladinskih reprezentacije Hrvatske, za čije je selekcije upisao ukupno 23 nastupa, postigavši šest golova.
Godinu nakon debija u dresu splitskog tima odlazi na posudbu u Španiju i to u redove slavnog Deportiva iz La Corune gdje je nastupao za njihov B tim. Po povratku u Hajduk nastavlja skupljati vrijedno seniorsko iskustvo, najprije u NK Zadar, a potom odlazi i u Sloveniju gdje je igra za NK Krško. Odlična sezona na stadionu Matija Gubec donosi mu transfer u Domžale sa kojim igra kvalifikacije za Evropsku ligu i gdje ostaje sve do sredine 2021. godine.
Osim pomenutih klubova igao je i u našoj ligi za NK Široki Brijeg, te turski Umraniyespor, a karijera profesionalnog fudbalera odvela ga je čak i do dalekog Vietnama gdje se okrunio dvostrukom krunom osvojivši titulu šampiona i Kupa.
Sredinom 2023. godine vraća se na naše prostore, ali ovoga puta u dres podgoričke Budućnosti. U sezoni iza nas za "Plavo bijele" na stadionu Pod Goricom upisao je 25 nastupa postigavši četiri gola uz četiri uspješne asistencije..
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.