open-navfaktor-logo
search
"Najluđa" priča
Traži ga Interpol, ima 50 djece, a sinoć sa 60 godina debitovao u Ligi prvaka
U utakmici osmine finala CONCACAF lige (pandam UEFA Lige evropskih prvaka), nastupio je Ronnie Brunswijk, 60-godišnji potpredsjednik Surinama.
22.09.2021. u 15:25
get url
text

Osim što se bavi politikom vlasnik je i predsjednik FK Inter Moengotapoe, za koji je zaigrao u susretu protiv Olimpije (Inter izgubio 0:6, a revanš je 29. septembra).

Sa kapitenskom trakom oko ruke bucmasti političar predvodio je svoj klub na utakmici protiv tima iz Hondurasa, a ovakav fudbalski debi se ne pamti i o njemu priča cijeli fudbalski svijet.

No, tu nije kraj ove zanimljive priče. Brunswijk se nalazi na Interpolovoj crvenoj potjernici, zbog optužbi za trgovinu drogom i povezanosti sa terorističkim/gerilskim organizacijama, piše Marca.

U mladosti je, navodno, izvršio i više oružanih pljački u Nizozemskoj.

Međutim, on ima političku zaštitu u svojoj zemlji, ne prijeti mu hapšenje, ali neće, recimo, moći da igra revanš u Hondurasu, jer ne smije da napusti Surinam.

Svjetski mediji pišu da je i vlasnik rudnika zlata, da ima 50 djece, a da je sa jednim od njih igrao jučer u svom debiju (Damian Brunswijk je fudbaler Intera). U svoju biografiju sinoć je dodao i "fudbaler".

Brunwsijk je u svojoj državi prozvan Robinom Hoodom jer je nakon svake pljačke dijelio novac siromašnima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.