open-navfaktor-logo
search
Mulahusejnović u Mostaru
Treća sreća: Zbog Rusije mu propali Žalgiris i Wisla Krakov, danas potpisao za Zrinjski
Fudbalski klub Zrinjski ima novog napadača.
20.02.2024. u 14:55
get url
text

VEZANI TEKST - Prijelazni rok nije gotov: Korpulentni napadač stiže u Zrinjski?

Dvoipogodišnji ugovor sa Mostarcima potpisao je Nardin Mulahusejnović (26), korpulentni napadač koji je tokom karijere već nosio dres Plemića.

Na stadionu Pod Bijelim brijegom stiže iz Slovenije, gdje je nosio dres Kopera. Mulahusejnović je ove zime bio pred potpisom za dva evropska kluba - Žalgiris iz Litvanije i Wislu Krakov. No oba posla su propala zbog političkih razloga.

Naime, litvanski tim ga je čak bio predstavio na svojoj stranici, ali su otkazali potpis ugovora zbog političkih sankcija prema Rusiji jer je Mulahusejnović nosio dres ruskog tima Dinamo Makhachkala.

S druge strane, u Poljskoj ga je prošle sedmice čekao odličan ugovor, bile su rezervisane i avionske karte za let u Krakov, ali je posao propao zbog istog razloga kao i u Litvaniji.

Za Mulahusejnovića je treća bila sreća jer je danas parafirao ugovor sa Zrinjskim.

U prvom dijelu sezone ovaj 26-godišnjak je za Koper upisao deset nastupa u svim takmičenjima, postigao je četiri gola i ima jednu asistenciju.

Osim u Kopru i Mariboru u Sloveniji je igrao još za NK Mura, dok je u najjačem rangu bh. fudbala nastupao još za NK GOŠK Gabela i FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.