open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Tuchel ne priznaje 3:0, Guardiola tvrdi da je izgubio deset godina života
Trebao je to biti derbi četvrfinalne faze Lige evropskih prvaka, a nakon 90 minuta na Etihade stadionu postao je jednosmjerna ulica.
12.04.2023. u 09:29
get url
text

Istina, u fudbalu je sve moguće, ali ubjedljiv trijumf Manchester Cityja protiv Bayerna (3:0) ne daje mnogo nade da ćemo imati uzbudljiv revanš u Minhenu.

Thomas Tuchel, trener Bavaraca, ne miri se sa činjenicom da je njegov tim deklasiran u Engleskoj.

- Ne prihvaćam ovaj rezultat. Kaznili su nas u fazama u kojima smo bili bolja ekipa. Jednostavno, brutalno smo kažnjeni. Dobro smo igrali dok je semafor pokazivao 0:0.

Ne želim razgovarati o rezultatu. Vidio sam dobar nastup svoje ekipe do 70. minute.

Zaslužili smo da postignemo bar jedan gol, a rivalu smo poklonili jedan ili dva gola. Mislim da je mojim igračima nedostajalo samopouzdanja. Rezultat je gorak za nas.

Danas sam se zaljubio u svoju ekipu i u način kako je igrala. Znam da je čudno, ali bilo je jako zabavno - rekao je Tuchel nakon utakmice.

Uprkos velikom trijumfu svoga tima Pep Guardiola, trener Građana, nije bio previše zadovoljan.

- Nije bilo ugodno. Emocionalno sam uništen. Izgubio sam 10 godina života. Sada ću se opustiti, uzeti slobodan dan i pripremati se za meč protiv Leicestera - rekao je Guardiola dodavši:

- Bila je dosta čvrsta utakmica do 60 minuta, ali drugi gol nam je mnogo pomogao. Moram priznati da je Bayern na trenutke bio bolja ekipa. Na startu drugog poluvremena su bili bolji, a onda smo se malo prilagodili i oslobodili pritiska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.