open-navfaktor-logo
search
Zahladnili odnosi
Turci otkrivaju razlog: Gdje je "puklo" između Džeke, Tadića i Kartala?
AUTOR: Faktor
10.05.2024. u 12:21
get url
text
Fenerbahče tri kola prije kraja turskog prvenstva kasni šest bodova za Galatasarayem i sve je izvjesnije da će Galata odbraniti titulu prvaka.
Razlog slabijih igara Fenerbahče u drugom dijelu sezone mnogi vide u lošim odnosima iskusnijih igrača, koje predvode kapiten Edin Džeko i Dušan Tadić, s trenerom Ismailom Kartalom.
Turski trener je na početku sezone sa svojim iskusnim zvijezdama razmjenjivao ideje o planu igre. Počevši od drugog dijela lige, Kartal se razilazio s Džekom i Tadićem oko taktičkih razmisli.
Džeko i Tadić su, tvrde turski mediji, pokucali i na vrata predsjednika kluba Alija Koca i predložili da Kartal pojača stručni štab. Od predsjednika su dobili pozitivni mišljenje.
Navodno je na stolu bilo ime trenera Zorana Mirkovića, nekadašnjeg igrača Fenera i bivšeg trenera Partizana, ali Kartal to nije prihvatio.
Sada je izvjesno da će Fenerbahče u novoj sezoni tražiti novog trenera. I pod uvjetom da Koc ostane predsjednik, klub će tragati za strancem na klupi. Džeku ugovor s Fenerom veže do kraja naredne takmičarske godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.