open-navfaktor-logo
search
"Repovi" iz 2017. i 2018. godine
Tužba uvažena: Kantonalni sud u Sarajevu presudio u korist FSBiH
AUTOR: S.Š.
07.06.2024. u 20:25
get url
text
Adnan Džemidžić, Vico Zeljković i Ivan Beus
Adnan Džemidžić, Vico Zeljković i Ivan Beus
FOTO: Ajdin Cocalić
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici Generalne Skupštine održane 27. maja na Ilidži, između ostalog rekao je kako je Savez dobio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu u vezi sa porezima.
Prvi čovjek bh. fudbala tada je naglasio da su zbog spora bila rezervisana određena finansijska sredstva, koja će sada "dati kisik Savezu da može da planira određene aktivnosti".
O detaljima presude odgovor smo potražili od Adnana Džemidžića, generalnog sekretara FSBiH, koji nam je potvrdio Zeljkovićeve riječi, ali nije odgovorio na pitanje koji iznos finansijskih sredstava je u pitanju.
- U skladu sa vašim mailom i upitom na okolnosti presude Kantonalnog suda u Sarajevu, mogu potvrditi da je ovaj organ donio presudu u korist FSBiH.
Tužba FSBiH je uvažena. Rješenje Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine iz 2017. godine, kao i dopunsko rješenje PU FBiH iz 2018. godine, su poništena.
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u cijelosti, uredno i na vrijeme izmiruje svoje zakonske obaveze prema nadležnim poreskim organima. Kako direktnih, tako i indirektnih poreza - odgovorio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH na upit Faktora.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.