open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 21. kolo
Tuzla City i Igman gurnuli Želju na pretposljednju poziciju
Fudbaleri Tuzla Cityja i Igmana ostvarili su pobjede u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su savladali Zvijezdu 09 sa 2:0, a tim iz Konjica bio je bolji od Širokog Brijega (1:0).
02.03.2024. u 14:51
get url
text

Sa nova tri boda ove dvije ekipe pobjegle su sa diobe pretposljednje pozicije, koju su "predale" sarajevskom Željezničaru (tim sa Grbavice svoj meč 21. kola igra sutra protiv Sarajeva).

Sadržajnu utakmicu gledali smo u Konjicu, a obje ekipe imale su svoje prilike.

Igman je do prednosti mogao u 15. minuti kada je Ramić nakon kornera sa nekoliko metara glavom šutirao pored gola. Na drugoj strani Ćeman je zaustavio pokušaj Bagarića.

Tim iz Konjica prijetio je u 56. minuti. Bila je to sjajna akcija, na kraju je šutirao Đorić, ali Bender paradom spašava svoj gol. Chinedu je zagrijao dlanove Ćemana, a golman Igmana bio je na visini zadatka.

Pritisak domaćih isplatio se u 87. minuti. Nakon ubačaja Hebibovića Mašić je postigao autogol za veliko slavlje domaćih.

Tuzlaci su sjajno otvorili utakmicu i stigli u vodstvo u 11. minuti iz jedanaesterca. nakon pokušaja Pantelića lopta je u ruku pogodila jednog igrača Zvijezde 09, a sudija Kesić pokazao je na bijelu takču. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Nukić.

Nekoliko minuta kasnije isti igrač je imao priliku da udvostruči prednost, ali je njegov udarac zastavio golman gostiju. Zvijezda je zaprijetila u 38. minuti kada je udarac Salimana odbranio Lolić.

Prednost domaćih udvostručio je Mehanović koji je matirao Damjanovića na asistenciju Kobiljara. Gosti su tražili ofsajd, ali uzalud, jer je Kesić pokazao na centar.
Kobiljar je sjajno "podvalio" loptu Mehanoviću koji sjajno vara Damjanovića. Tražili su gosti nedozvoljenu poziciju, ali pomoćni sudija se nije oglasio. Do kraja meča gosti niusu uspjeli da stignu ni do počasnog gola. 

Rezultati

Igman - Široki Brijeg 1:0 (Mašić 87-ag)

Tuzla City - Zvijezda 09 2:0 (Nukić 11-pen, Mehanović 54)

Tabela

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.