open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City srušio Široki Brijeg i drugim vezanim trijumfom pobjegao iz zone ispadanja
Fudbaleri Tuzla Cityja trijumfovali su protiv Širokog Brijega rezultatom 2:0 u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i drugom vezanom pobjedom pobjegli iz opasne zone.
06.12.2023. u 14:52
get url
text

Tuzlaci su poveli autogolom Lukića u 49. minuti. Igrač Širokog je nes(p)retno zatresao vlastitu mrežu glavom poslije jednog ubačaja domaćih iz slobodnog udarca.

U 87. minuti riješene su dvojbe oko pobjednika. Rezervista Hadžić je iskoristio grešku Muse, krenuo sam prema golu gostiju i šutirao, njegov pokušaj je odbranio golman Širokog, ali uz mnogo sreće lopta ponovo dolazi do napadača Tuzla Cityja koji je ovoga puta imao dosta lakši zadatak.

Utakmica na Tušnju igrala se u teškim uvjetima s obzirom na to da u gradu soli od jutros pada snijeg, a na travnjaku Tušnja bili su vidljivi tragovi sniježnog pokrivača.

Dva tima imala su svoje šanse. U 15. minuti Pantelić je iz izgledne situacije šutirao pored gola, a 15 minuta poslije ni Mehanović nije bio precizan.

Najbolju šansu su gosti imali preko Mamića u 45. minuti, ali istakao se golman Lolić.

U narednom kolu Tuzla City gostuje kod Igmana, a Široki u Posušju igra hercegovački derbi protiv Zrinjskog.

Tuzla City je sa dva vezana trijumfa pobjegao iz opasne zone. Tim Adnana Osmanhodžića ima sada 16 bodova, bod više od 11. Igmana i osam bodova viška u odnosu na posljednjeplasiranu Zvijezdu 09. Široki Brijeg je u krizi rezultata, posljednju pobjedu slavili su u 10. kolu, a trenutno su šesti na tabeli sa 22 boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.