open-navfaktor-logo
search
Sanski Most u crnom
U 49. godini preminuo Benjamin Ključanin, bivši trener Podgrmeča i Jedinstva
Još jedna tužna vijest potresla je javnost u našoj zemlji. Benjmain Beno Ključanin preminuo je sinoć u 49. godini.
30.09.2021. u 11:21
get url
text

Ovu vijest potvrdilo je i bihaćko Jedinstvo, na čijoj klupi je jedno vrijeme sjedio Ključanin.

- Napustio nas je jedan od istinskih fudbalera i trenera, nekadašnji trener i našeg Jedinstva Benjamin Ključanin. Rahmet ti duši - saopćili su iz NK Jedinstvo.

Ključanin je bio vlasnik UEFA Pro licence, vodio je sa dosta uspjeha NK Podgrmeč Sanski Most i NK Jedinstvo, te bio omiljen među navijačima, kolegama, fudbalerima i sportskom rajom.

U posljednje vrijeme Ključanin se liječio u Njemačkoj, imao je rak kože.

- Tužnog srca i s bolom u grudima obavještavamo naše prijatelje, sportsku i ostalu javnost, da je sinoć, nakon dugotrajne borbe sa opakom bolešću, na drugi, bolji svijet, u 49. godini, preselio naš bivši fudbaler i trener Benjamin Beno Ključanin.

Našeg Benu ćemo pamtiti po vedrom osmjehu i dobroj duši, ali isto tako i kao vrsnog fudbalera i najuspješnijeg trenera Podgrmeča, te kao uspješnog poslovnog čovjeka.

Molimo Uzvišenog Allaha da našem Beni podari lijepi džennet, a njegovoj supruzi, djeci, roditeljima i svima ostalima snagu i sabur. S obzirom da je naš Beno preselio u Njemačkoj, termin dženaze ćemo naknadno objaviti - saopćili su iz NK Podgrmeč Sanski Most.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.