open-navfaktor-logo
search
Slavlje u FK Igman
U Konjicu svečano otvoren obnovljeni Gradski stadion
U sklopu aktivnosti kojima Grad Konjic ove godine obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine u nedjelju je priređena svečanost otvaranja obnovljenog Gradskog stadiona, gdje svoje aktivnosti provode sve selekcije prvoligaša Fudbalskog kluba Igman Konjic.
27.11.2023. u 08:38
get url
text

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić dajući podršku ovom projektu je kazao:

- Grad u kojem sam rođen, u kojem živim, grad je industrije, sporta, kulture i umjetnosti, ali prije svega grad dobrih ljudi, koji njeguju istinske vrijednosti. Igman je ljubav koja nas spaja, koju njegujemo, čuvamo i želimo da zajednički unapređujemo svim srcem. Sretan sam i ponosan danas, što možemo reći da su stvoreni uvjeti za njegov boljitak, za napredak i što ćemo biti oni koji će pisati njegovu historiju kroz naredne godine. Sretno gradu, Konjičanima i naravno Igmanu.

Prisutnim se obratio i Adnan Velagić, ministar obrazovanja nauke kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog katona.

- Čestitam gradonačelniku i predsjedniku kluba na provedenim aktivnostima koje su rezultirale boljim uvjetima  za fudbalere i sve građane koji Gradski stadion koriste za rekreaciju. Ministarstvo je i do sada prepoznavalo aktivan rad lokalnih zajednica i s obzirom na to da Konjic zaista provodi značajne i kvalitetne aktivnosti, nastavit ćemo podržavati ovakve programe i projekte, kako bi rezultati bili još bolji i još veći - kazao je Velagić.

Zadovoljan je i Đahid Muratbegović, predsjednik FK Igman.

- Prezadovoljni smo jer smo zajedno uspjeli stvoriti evropske uvjete za igru. Kako kažu - sloga kuću gradi i iskreno se nadam da ćemo imati još ovakvih svečanosti, da ćemo stvoriti uvjete za noćne utakmice i da ćemo već narednog ljeta proslaviti početak naše treće sezone u premijer ligi - kazao je Muratbegović, a Faruk Hadžimešić, dugogodišnji trener i legenda konjičkog fudbala, dodao je:

- Ničeg ovog što je urađeno ne bi bilo da nije naklonosti grada, gradonačelnika i predsjednika kluba. Zahvaljujem im se na tome jer Igman je moj život i želim mu sve najbolje. Želim da se u ovim uvjetima, koje morate cijeniti, jer ih malo koji klub danas ima na ovakvom nivou, stvore tri-četiri prava igrača.

Sjećajući se svih fudbalera i sportskih radnika koji su dali doprinos razvoju Fudbalskog kluba Igman, podsjetio je na kojem se nivou u Konjicu decenijama igrao fudbal, s obzirom na to da je Konjic svojevremeno imao dva fubalera u reprezentaciji bivše Jugoslavije.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić zahvalio se igračima, navijačima i svim građanima na podršci, kojima je ovom prilikom čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

- Želim da iskažem zadovoljstvo zbog rezultata koje smo kao tim postigli radom i nastojanjima da stvorimo uvjete za takmičenje Fudbalskog kluba Igman u prvoj ligi, stvarajući time kvalitetne uvjete za angažman većeg broja djece u procesu treniranja. Vrijednost u tom smislu je neprocjenjiva jer danas imamo više od 300 djece i mladih i skoro 40 aktivnih ljudi uključenih u rad ovog sportskog kolektiva, koji nas sve zajedno čine ponosnim. Igman je život svih nas koji živimo u ovom gradu i on nas, kao jedna pozitivna priča, apsorbuje sve i pravi snažan tim koji je davao i davat će sve od sebe, da ta pozitivna priča traje i u budućnosti - kazao je Ćatić.

Pioniri FK Igman Ibrahim Novalić i Emil Puhalo, koji su danas sa svojim kolegama iz kluba prisustvovali svečanosti, sretni zbog znatno poboljšanih uvjeta  za treniranje sporta kojem su aktivno posvećeni već šest godina su kazali:

- Lijepo je vidjeti da je sve novo i funkcionalno, teren, tribine, unutrašnji prostor. Sada je mnogo bolje i trebamo se potruditi biti još bolji i uspješniji.

- Kao građanin Konjica i sportski radnik ponosan sam na ono što je urađeno na Gradskom stadionu jer upravo jedan ovakav objekat priliči premijerligašu. Mislim da je ovo izuzetno značajna aktivnost za sve građane, naročito za mlade i njihovo kvalitetno provođenje slobodnog vremena - kazao je Konjičanin Mensur Duraković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.