open-navfaktor-logo
search
Apsolutni nered
U Njemačkoj platili smještaj 4.600 KM, dočekale ih scene kao iz horor filmova
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 09:33
get url
text
FOTO: Screenshot/X
U Njemačkoj se zbog Evropskog prvenstva u fudbalu i dolaska brojnih navijača traži krevet više.
U situaciji visoke potražnje stvari nekada ne idu po planu. Grupa škotskih navijača na društvenoj mreži X (bivši Twitter) obznanila je neugodnosti koje su ih dočekale nakon što su pronašli smještaj koristeći platformu Booking.com.
Hotel uopće nije izgledao onako kako je predstavljen, a gosti su bili prisiljeni tražiti alternativu.
- Oko pola osam smo se pojavili u objektu koji smo rezervirali i mjesto je bilo u apsolutnom neredu. Jedan od kreveta bio je napravljen od kartona, spojen ljepljivom trakom. Drugi krevet bio je kauč na razvlačenje - polomljen i odvratan - opisana je neugodna situacija.
Dalje je naglašeno da su nakon tri sata telefoniranja uspjeli pronaći alternativu.
- Kada smo stigli, bili smo zapanjeni onim što smo zatekli. Booking nas je poslao u tamnicu koja je sigurno bila neka vrsta napuštene medicinske ustanove. Bolnički kreveti i industrijska oprema bili su na ulazu. Kad smo ušli, dočekale su nas hemikalije, počupani kablovi, otrivene cijevi i povrh svega sjekira koja je izgledala kao iz filma u ubistvu. Cijelo je mjesto imalo vibracije horor filma - opisuju šokirani navijači.
Oni su za smještaj izdvojili 2.000 funti (oko 4.600 KM). Uspjeli su pronći alternativu u Kelnu za preostala četiri dana, ali ni to nije izgledalo baš ugodno.
- Ovo nije iskustvo koje bismo željeli za bilo kojeg korisnika naše platforme. U kontaktu smo s korisnicima tako da možemo provjeriti šta se dogodilo i osigurati odgovarajuću podršku - rekao je glasnogovornik platforme Booking.com, prenosi Daily Record.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.