open-navfaktor-logo
search
Sportski program
U susret Mundijalu u Kataru: Koji su termini utakmica, ko će na BHT1 biti komentatori i specijalni gosti...
Ljubitelji fudbala širom svijeta s nestrpljenjem očekuju početak Mundijala u Kataru, koji se igra od 20. novembra do 18. decembra.  
10.11.2022. u 18:16
get url
text

BHRT kao vlasnik TV prava za svjetsko prvenstvo za svoje gledatelje će osigurati bogat sportski program. Tako će BHT1 20. novembra u 15.45 sati emitirati spektakularno otvaranje. Grupne utakmice igrat će se u 11.00, 14.00, 17.00 i 20.00 sati.

- Na ovom projektu će učestvovati svi uposlenici Sportskog programa BHT1 (15), te kolege iz tehnike i produkcije kojima bih ovog puta dala prednost u promociji. Ekipa koju predvodi naš kolega Muhamed Žerić potrudit će se da prezentacija naših studijskih emisija ne zaostaje za svjetskim televizijama. Nove virtualne grafike i analize sadržaja koje će nam biti neizostavna tema, upotpunit će i pratiti ono što naši novinari i gosti budu komunicirali s gledateljima – kaže za Faktor Medina Šehić, urednica Sportske redakcije BHT1.

Medina Šehić

Na programu BHT1 bit će prikazane sve utakmice: uživo 48 i u snimcima 18 duela iz Katara.

- Tih 18 mečeva, od grupne faze do četvrtine finala, korisnici usluga BH Telecoma mogu uživo pratiti na MY TV. Utakmice završnice prvenstva prikazuju se samo na BHT1. Zbog poznate, teške finansijske situacije u kojoj se nalazi BHRT, nažalost, nismo u prilici pratiti ovaj događaj s lica mjesta. Međutim, s obzirom na kvalitet i iskustvo naših komentatora, vjerujem da se to neće odraziti u njihovoj interpretaciji. Komentatori će biti Velid Spaho, Zoran Šuko, Igor Kristić i Anel Džanković, dok će Vladislav Majer raditi preglede na kraju svakog takmičarskog dana - nastavlja Šehić.

U najvećem broju dana specijalna emisija BHT1 počinjat će pred posljednju utakmicu dana, u 19 sati i završavat će se (drugi dio nakon utakmice) oko 22.30 sati.

- Kada selekcije naših susjeda, Hrvatske i Srbije, budu igrale van tog termina, također ćemo pripremati prigodan studijski sadržaj. Voditelji će najčešće biti Ognjen Dujković i Aleksandar Babić, a u realizaciji emisije pomagat će im Adnan Demić. Što se tiče stručnih gostiju, odabrali smo nama dragu, poznatu i provjerenu ekipu. U jednom paru bit će Amar Osim i Slaven Musa, a u drugom Dželaludin Muharemović i Igor Janković. Povremeno će nam se pridružiti profesor Mensur Dogan, novinar Sanjin Latifić i bivši nogometni sudija Mesud Peljto. Rediteljsku ekipu koja će realizirati kompletan sadržaj vezan za SP u Kataru čine Goran Brkić, Damir Kerla, Lidija Majer i Emir Trbić, dok će se za organizaciju posla u našem programu brinuti Andrej Bilbija i Benjamin Sprečo – kaže na kraju urednica Sportske redakcije BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.