open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
U Ugljeviku pao Zrinjski: Prva pobjeda Zvijezde, remi Veleža i Slobode
Dvostruki stirjelac za Zvijezdu bio je Ognjen Đelmić 
02.11.2019. u 15:21
get url
text

Fudbaleri Zvijezde upisali su prvu pobjedu u sezoni. Tim iz Etno sela Stanišić danas je u Ugljeviku savladao Zrinjski sa 2:0, a junak je bio dvostruki strijelac Ognjen Đelmić.

Domaći su tražili i prekid serije koji se odnosi na postignuti gol na domaćem terenu. Posljednji put protivničku mrežu u Ugljeviku su zatresli 28. septembra u porazu od Radnika (1:4).

Jednosmjesečni post prekinuo je Ognjen Đelmić koji je eurogolom u 14. minuti pogodio za vodstvo Zvijezde.

Zrinjski je mogao do izjednačnja u 20. minuti. Kristijan Stanić je presjekao loptu na centru i krenuo sam prema golmanu Zvijezde. Zajedno sa njim trčao je i Petar Kunić. I kada se očekivalo da bez problem pospreme loptu u mrežu uslijedila je neviđena bruka.

Kunić je sa nekoliko metara promašio prazan gol, a njegov potez defeinitivno će konkurisati za promašaj sezone.

U finišu susreta Đelmić je golom u 84. minuti potvrdio trijumf domaćih, a da nije bilo golmana Brkića, Zrinjski bi u Ugljeviku doživi katastrofu.

Utakmicu sa najviše postignutih golova odigrali su Velež i Sloboda. U Mostaru su podijelili bodove odigravši 2:2.  

Velež je poveo u 37. minuti golom Denis Zvonić, ali je Samir Bekrić majstorski reagovao na asistenciju Hodžić i u minut prije odlaska na odmor izjednačio na 1:1.

Domaći su bolje otvorili drugo poluvrijeme, a nakon pet minuta igre Nusmir Fajić glavom pogađa za 2:1. No, Tuzlaci se ni tada nisu predavali, a deset minuta kasnije Amer Bekić sa bijele tačke pogađa za novo izjednačenje.

{$galerijaFotografija}

Tuzla City se vratio na pobjednički kolosijek, a na Tušnju je pala Mladost (1:0). Građani su do vodstva stigli u 27. minuti. Dubinsku loptu je poslao Ubiparip, odbrana Mladosti nije dobro reagovala i to je iskoristio Nukić koji je pogodio za 1:0.

Rezultati by SofaScore

velez-sloboda (1).jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.